8 apr. 2013

Vreau să-ți spun ceva despre buburuze!


           Una se bucură să citească peste tot – câte-o urare nu tocmai la locul ei de pe-un zid, inscripția de pe un tricou, firmele magazinelor, din goana autobuzului, chiar și de pe ecranul televizorului câte ceva, dacă nu fug literele prea repede.

            Așa încât faptul că are propriul ei material de citit pe laptop i se pare nemaipomenit: poate citi singură chiar și de pe monitor! Nu, încă nu s-a stins entuziasmul lui ”uite-eu-pot-să-citesc”! J

            I-am pregătit un ppt. și despre buburuze, că tot îi plac acum buburuzele. Imaginile le-am gugălit, textul e în mare parte preluat de aici. Încerc să păstrez lucrurile foarte simple, totuși ea cere și mai mult text!

Ce-a fost bun în secvența aceasta de lectură: mi-am dat seama că acum îi prind foarte bine materialele mai puțin literare. Un text (pseudo)științific e un text cu informație clară, ușor de reținut și de redat. Una are acum tendința să galopeze prin text fără să mai verifice ce-a reținut, numai fiindcă ochii trec așa de ușor de la un cuvânt la altul. Pentru că de pe fiecare slide putea să fixeze o informație, puteam verifica mai ușor cât din conținutul textului ajunge și dincolo de privire, la creieraș.
            
             Oricum, acceptă tot mai greu să fie întreruptă când citește, am fost trimisă la un moment dat în bucătărie, la cratiță, fiindcă duduia avea de citit!

2 comentarii:

  1. Euforia ta ,vis-a-vis de perioada alfabetara a Unei razbate ,cu mare putere prin monitorul calculatorului.Livrovorului, nu-i face mai mare placere decat intalnirea cu un altul ca el!Chiar daca este la alt nivel.Deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E stiut ca livrovorul e numai aparent o dihanie morocanoasa! :)) Adevarul e ca as vrea sa nu fiu asa de incantata de ce se petrece acum cu Una, dar nu ma pot abtine! Nu stiu cat o vor seduce pe ea fictiunile, imi pare ca-i mai pragmatic decat mine, dar m-as bucura sa nu piarda nici mai tarziu bucuria de a deschide o carte!

      Ștergere