12 aug. 2013

Școala de vară


            Școala de vară e pe-afară. Ieșim mult la plimbare, așa încât pur și simplu nu mai e timp să lucrăm ceva în casă. În traista mea (de ce nu i-oi fi făcut și ei o fotografie?!) pun apă, șervețele și diverse mărunțișuri pe care le cară după ea orice mamă cu copii mici.

Mai pun cartea din care citește Una și cartea din care îi citesc eu. (Despre ele vă povestesc în curând mai multe.)


Pun seturi de carduri refolosibile de la editura Gama.
 
 

Pun joculețe matematice mărunte, care încap într-un plic sau într-o punguță mică.
 
 
 

Pun creioane colorate și hârtie pentru acele momente extraordinare când e musai ca ea să deseneze ce-a descoperit sau să-și înregistreze observațiile.


Avem, așadar, un soi de busy bags pentru copiii mai mari, pe care joaca îi lasă fără răsuflare și care uneori, numai uneori, vor să stea cinci minute liniștiți pe iarbă sau pe un balansoar ca să lucreze ceva.

7 comentarii:

 1. Ce-mi place ideea cu şcoala din traistă! Între o sesiune de cocoţat şi una de alergat, merg de minune... Spor la joacă şi la studiat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-as fi crezut, dar cocoțatul&alergatul merg nemaipomenit cu învățatul! :)) Iți mulțumim pentru gândul bun, să aveți și voi zile jucăușe și luminoase!

   Ștergere
 2. Poate ar trebui inregistrata aceasta minunata gaselnita : auzi ! SCOALA DIN TRAISTA !
  Suna cald, prietenos,curios, generos!
  Imi place mult! Dar mult de tot!
  Ce iese din scoala asta din traista tre' sa fie foarte,dar foarte trainic !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Școala din traistă, fără clopoțel, fără băncuțe și fără catalog! Numai colegi buni de joacă să ai! Oare Luca nu vine într-o zi în vizită la școala noastră? Poarta mănăstirii e deschisă mereu și noi l-am întâmpina cum se cuvine!

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. Uite că nevoia te învață! Norocul meu e că trăistuța mea poate duce multe, ce m-aș fi făcut cu vreo poșetă fițoasă?!

   Ștergere
 4. Super, asa ies si eu cu plasa(ieri mi-am luat ghiozdan) : apa, servetele, fructe, 2-3 batoane, carte de colorat, culori, creta colorata si ce o mai vrea copilul.

  RăspundețiȘtergere