16 apr. 2015

5 minute pe zi. Caietul meu de activități


De când a descoperit cutiile cu fișe de lucru ale Mirunei, cele tip scrie&șterge, de la editura Gama, Petru a devenit de nerecunoscut! Bine, are același zâmbet de cuceritor, consumă tot atâta energie tăvălindu-se prin casă în lupte imaginare cu o armată de ninja, încearcă, mereu și mereu, să se cațăre pe pereți ca Spiderman. Pe lângă toate astea însă, s-a înarmat cu un marker și cu un rucsac și merge în fiecare zi la școală: își pune măsuța lângă fereastră și cere lecții. Lecții care se fac, neapărat, pe carduri gen scrie&șterge.


            
 Încercând să salvez din mâinile lui cardurile Mirunei, am descoperit ”Caietul meu de activități. 40 de fișe refolosibile de la Didactica Publishing House. Noi am cumpărat, deocamdată, numai caietul care corespunde vârstei micului nostru școlărel (nițel peste 3 ani), dar de pe acum economisim și pentru următoarele din colecție.

I-au plăcut mult lui Petru, îmi plac și mie: ilustrații prietenoase, o cromatică plăcută, pagini numeroase cu grafisme, altele care pot fi exploatate în fel și chip, în funcție de abilitățile și de interesele de moment ale învățăcelului. Inventez de multe ori cerințe noi pornind de la imagini și în felul acesta Petru pare a nu se plictisi prea repede.


Iar deasupra tuturor, magicul efect scrie&șterge: magic pentru Petru, care pur și simplu iubește să șteargă singur fiecare pagină și s-o ia de la capăt, magic și pentru mine, pentru că de fiecare dată când refolosim paginile, economisesc bănuți de-o cafea (cafeaua fără de care nu se poate, desigur).

4 comentarii:

 1. Pare interesant caietul. Stii cumva care este diferenta intre caiet si ghiozdan? http://www.libris.ro/ghiozdanelul-meu-micul-imbatabil-3-5-ani-DPH978-606-8400-67-9--p629538.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, ghiozdanelul nu-l avem. O singura imagine am gasit pe pralaviacucarti.ro, poate te ajuta: http://www.pravaliacucarti.ro/carti-pentru-copii-1/ghiozdanelul-meu-micul-imbatabil-3-5-ani.html#

   Nu-mi dau seama din fotografii daca si fisele acelea sunt tip scrie&sterge. Pretul e, insa, semnificativ mai mic!

   Ștergere
 2. E foarte draguta carticica! Si la noi au mare succes caietele tip scrie-sterge!

  RăspundețiȘtergere