27 sept. 2014

Roman de aventuri camuflat           În jurul copiilor mei mi-am dorit mereu oameni deosebiți. Pe unii i-am căutat, pe alții ni i-a scos întâmplarea în drum și simt că toate întâlnirile acestea înseamnă mai mult pentru ei, ca oameni mititei, mai mult decât pot eu să-i învăț. Pe Cosmina Dragomir nu pot să le-o aduc aproape decât prin cărțile ei. Iar acum, de curând, Cosmina Dragomir a publicat un ”roman de aventuri camuflat”:


Ați privit coperta și ați priceput că e o carte de ”Arte vizuale și abilități practice” pentru copiii de 6-7 ani (printre care și eu!). Iată anti-recenzia pe care o face autoarea însăși, vă provoc s-o citiți și să-i rezistați.
Eu cartea asta n-am ținut-o încă în mână, dar dacă vă scriu despre ea, e pentru că așa de tare cred că e minunată, așa de tare ȘTIU că autoarea ei e minunată, așa de tare simt că asta e cartea care ne trebuia, mie și Unei și lui Petru, lumii ăsteia de fapt! N-am răsfoit cartea decât pe bucățelele – virtuale – pe care Cosmina Dragomir ni le-a arătat, cu generozitatea aceea neverosimilă a sufletelor care se risipesc tuturor, fără teamă că darul lor va fi irosit și fără să aștepte nimic în schimb. Sunt rari oamenii ăștia care nu-și cântăresc aparițiile”, care nu-și drămuiesc entuziasmul, care râd cu adevărat, care fac. Fac totul, fac mai mult decât au spus și uite, așa apare o carte fără seamăn.
            Exemplarul nostru va porni curând spre noi și-aș vrea ca voi să aveți cartea înainte ca eu să pun mâna pe a mea. Spuneți-mi cum e, bucurați-vă cu mine de ea!

5 comentarii:

 1. Ce să fac să vă merit, oare? ...Mulțumesc! Mi s-a muiat inima de voi.

  cu nevrednicie, Cosmina

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar m-ai facut curioasa. Invatatoarea Elizei a ales un manual/caiet, ce-o fi, care are tot felul de sabloane si locuri pt lipit, nu mi s-a parut nimic special, Eliza e mai evoluata de atat in ceea ce priveste artele, remarc chiar o inclinatie spre pictura, desi poate imi imaginez. Dar ma gandesc ca nu toti copiii fac la fel ca ea acasa, asa ca probabil doamna a ales ceva general si mai usurel pentru varsta aia. Poze din interior nu sunt nicaieri?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Laura, eu cred tare ca manualul asta poate fi o carte grozava de folosit asa, in parteneriat parinte - copil. Am pus si-n articol link spre un album de pe Facebook in care sunt multe, multe fotografii din carte: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=844859898880648&set=a.722369171129722.1073741842.100000699385604&type=1

   Nu stiu cat din text o sa poti descifra in poze, dar Cosmina scrie minunat. Daca a reusit sa inspire si pe una ca mine...

   Ștergere
 3. Multumim mult, Andru! Ne-ai facut o surpriza minunata! De abia astept sa-l rasfoiesc!

  RăspundețiȘtergere