1 feb. 2013

Corespondența zânelor


           Singura zână alungată din casa noastră a fost celebra Zâna Măseluță – Una n-a vrut cu nici un chip s-o invoce când i-a căzut primul dințișor de lapte. Celelalte zâne sunt însă chemate, căutate, ademenite, strigate, urmărite în fel și chip, zi de zi.

Într-un moment de deznădejde al Unei (”Numai eu dintre toți oamenii din lume n-o să văd niciodată o zână!!”) mi-am mușcat limba (care se pregătea să rostească teribilele vorbe ”Lasă, Una, că nici eu n-am văzut niciodată o zână și uite, am supraviețuit!”) și în schimb am scos la iveală un set de corespondență publicat de editura Prut.

Scrisori către zâne nu mai scriseserăm, iar ideea i-a plăcut Unei la nebunie. Setul vine ambalat într-o cutie de carton restul de rezistentă cât să supraviețuiască entuziasmului unei fetițe de 5 ani. Include și-o cărticică frumos ilustrată, al cărei scop e acela de a ne introduce în atmosferă – are zâne, are modele de scrisori, are-o fetiță care crede și nu prea în existența făpturilor magice.




Ce mai e în cutie? Toate dulcile nimicuri ale unui obicei de muuult uitat: cărți poștale, hârtie pentru corespondență și plicuri, un șablon cu siluete zânești, până și-un creion!
 
 
            Una face ciorne peste ciorne, încă nu s-a încumetat să treacă nimic pe curat! Cere să scrie în fiecare seară, dictez liste lungi de cuvinte pe care domnișoara mea nu obosește să le migălească, totul pentru ca într-o zi să le scrie frumos, frumos zânelor.

6 comentarii:

  1. Ce idee minunată! Noi n-am vorbit la grădi decât despre Zânele anotimpurilor.Chiar sunt curioasă dacă le cunosc cei mici....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, zane sunt peste tot - fiecare piatra are zana ei, fiecare frunza, copac etc. :)) M-as mira sa nu le cunoasca micutii cu care lucrati!

      Ștergere
  2. Andru, deja am pus cartea in wishlist! M. incepe, si ea sa vada zane cam peste tot, incep sa strang material...
    Multumesc mult pentru recomandare, cartea e atat de frumoasa!
    Imbratisam cu mult drag prim-zanuta, Una!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia, carticica in sine e simpluta, dar impreuna cu setul de corespondenta... eheeeei, e alta poveste! Va imbratisam si noi cu drag!

      Ștergere
  3. Da, imi imaginam ca e simpluta, dar cum spui si tu...corespondentaaaaaaaaa!
    Parca si vad manutele umland cu emotie de-asupra hartiutei :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. minunat! corespondenta cu zanele e magica! iar cei de la ed. Prut au mereu carti frumoase

    RăspundețiȘtergere