16 dec. 2012

Snow is my favourite and my best


Anul acesta a nins pentru prima oară pe 3 decembrie și avem acum destulă zăpadă cât să ne construim un iglu. Am scos din bibliotecă o cărticică pe care o păstrez încă din toamnă pentru zile ca acestea. E vorba despre ”Snow is my favourite and my best”, o cărticică ale cărei personaje sunt Charlie și Lola. Povestioara o puteți urmări mai jos:

 
Cum ne-am pregătit pentru carte? Cu un joculeț despre care v-am povestit aici. Pe măsură ce citeam cărțile de joc împreună cu Una, le-am așezat sub forma unui cerc în jurul nostru. Când cercul s-a închis, ne-am închipuit că ne-a copleșit ninsoarea și că stăm acum, ca doi eschimoși, ascunși într-un iglu! J Ce bine ne-ar  fi prins o carte, ne-am spus, ca să treacă timpul mai ușor!

Prima lectură a fost cea de acomodare. Am citit pe bucățele, printre treburile unei după-amieze obișnuite, cu Petru încercând să răsfoiască el singur cartea, cu Una supărată că nu putem citi mai repede ce urmează. Cât și-a făcut Una dușul de seară, am folosit jocul de rol și-am repetat câteva dintre dialogurile ușurele din carte, cu puțină improvizație pe ici, pe acolo. Eu am fost Lola cea mititică și nerăbdătoare, iar Una a fost un Charlie mai mare și mai matur decât cel din carte.
 

A doua lectură a curs ceva mai lin, n-a mai trebuit să traduc fiecare propoziție. Ne-am jucat cu globul pământesc și-am fost bucuroasă să văd că Una n-a uitat pe unde-s polii, care-i emisfera nordică și care care-i cea sudică etc.

Țineam eu un om mic de zăpadă în frigider, la fel ca Charlie, dar unul din lână pufoasă. J L-am lăsat acolo până a cotrobăit Una și l-a găsit întâmplător. Mă gândeam că va vrea și ea să facă unul asemănător, dar nu, se pare că numai eu am chef de meșterit în ultima vreme. Ceea ce e bine, dragii mei...

4 comentarii:

  1. Cat de frumos, Andru!
    Whoohoo, trebuie sa cumparam si noi Charlie and Lola, M. are o umbreluta cu cei doi...
    Multumim pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi a pornit totul de la un rucsacel pe care il tot plimba Una la gradinita! :)) Personajele-s simpatico, carticica la fel. In original are si-un cd, noi am cumparat cartea second hand, fara cd, dar chiar si asa imi pun mari sperante in volumasul acesta. Cred ca se poate face "scoala" buna pornind de la povestioara cu prima zapada. Si Una e de aceeasi parere, discurtam de cateva zile despre stari de agregare a materiei, topim zapada, o tinem in congelator, ma gandesc sa facem si niste grafice candva, zilele acestea, daca ne va ajunge timpul.

      Ștergere
  2. Pare f faina cartea voastra! Ce am mai vazut eu cu Charlie si Lola mi s-a parut cam sucit scrise, dar a voastra e chiar faina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu despre celelalte volumase, asta pe care il avem e ok chiar si pentru cineva ca mine, pentru care engleza nu-I chiar la indemana. Chiar - cum ai traduce titlul? Eu I-am explicat Unei ca inseamna "Zapada e preferata mea si cea-mai-cea". :)) A ramas ca ma mai uit intr-un dictionar si mai vorbim!

      Ștergere