6 dec. 2012

5 minute pe zi. Un joc: "Eu am… Cine are...?"


          Un joc de cooperare, un joc în lanț. Cel mai frumos ar fi să se joace cu mai mulți parteneri. Cu puțină bunăvoință, noi ne descurcăm și în doi. Ideea am găsit-o aici, cu aplicație la fracții. Noi am folosit-o și pentru fracții (dar Una a trecut repede peste ele), și pentru animale (acum se joacă mai mult Petru cu cardurile acelea). Am adaptat acum și pentru Crăciun, pentru ca Una să poată repeta un pic vocabularul specific.

Aici sunt cărțile de joc. Ele se decupează numai pe linia orizontală, astfel încât jucătorul să aibă în mână ambele casete: I have… Who has… ? Cel care deschide jocul își citește imaginile: I have a snowflake. Who has a snowman? Îi va răspunde jucătorul care are pe card omul de zăpadă: I have a snowman. Who has a snowball? Și tot așa, până ce se citesc toate imaginile. Nimeni nu pierde, toată lumea câștigă o cantitate variabilă de veselie și oareșce achiziții de vocabular.

Încă nu i le-am arătat Unei, jucărioara e deci netestată. Dacă observați ceva în neregulă, fiți atât de buni să mă trageți de mânecă!

4 comentarii:

  1. Imi place jocul. Cred ca o sa-l jucam si noi la atelier, o sa-l adaptez pentru a repeta cuvintele invatate. Multumim de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Cu un grup mai marisor cred ca e si mai fain sa-l joci, ca se inlantuie frumos intrebarile si raspunsurile!

      Ștergere
  2. Buna, vad ca jocul pus de tine e acum mult timp. Eu l-am descoperit acum. Neavand timp sa citesc regulile jocului, am apucat doar sa printez foile si cand am ajuns cu ele acasa fata mea a fost gramada pe mine, ce e cu ele. Atunci am inventat pe loc un joc, care fara suparare mi se pare mai amuzant decat ce ai scris tu :). Am taiat fiecare carte in parte le-am amestecat bine si apoi am impartit cate 5 carti mie si 5 fetei mele. Daca avea carti cu Who has, citea prima carte, eu daca nu aveam tragea carte, daca aveam ii raspundeam si ii dadeam cartea si facea un punct. Apoi intrebam eu. Daca nu aveam carti cu who has trageam pur si simplu o carte. Ni s-a parut extrem de amuzant jocul si spre marea mea uimire a fost dispusa sa citeasca in engleza, ceea ce pana acum nu a mai facut. Mi-a parut rau ca nu am apucat sa-i fac eu cartile cu cuvinte mai usoare pe care sa le poata retine mai usor, dar a mers si asa. In fiecare zi vrea sa jucam jocul asta. Desigur ca de cele mai multe ori castiga ea sau iesim la egalitate (ceea ce este cel mai probabil, fara sa trisez :)). Oricum, multumim f mult pentru idee. De acum o sa ii tot fac carti de joc cu tematica si o sa jucam jocul asta pana se va plictisi, sau il adaptam pe parcurs :).
    Merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate: pentru un numar mic de jucatori, e mai haioasa varianta propusa de tine! Multumesc pentru idee, uitasem de jocul asta, o sa-l scot la indemana!

      Ștergere