11 dec. 2012

5 minute pe zi. Un gând bun


Cele 5 minute pe care le proiectasem inițial s-au transformat în două zile. De două zile meșterim ”felicitări” pentru cei dragi – familie, colegii de la grădiniță ai Unei. Avem și idei, culese de ici, de colo, de la mămici care ne inspiră prin postările lor pe blogurile personale.
 
 

 Ideea brăduților din inimioare am găsit-o la Roxana, autoarea blogului ”Mami, joacă-te cu mine!” Am decupat trunchiul și inimioarele verzi din bucăți de hârtie pictate de Una, urma pensulei parcă e mai caldă decât un carton verde obișnuit. A adăugat Una și puțin sclipici la final.
 
 

Îngerașul îl datorăm ”Fetelor cucuiete”. E tot un colaj, eu am decupat piesele iar Una le-a montat pe felicitare.
 

Brăduții de mai jos sunt lucrați după o idee inspirată de la Camelia, autoarea ”Micului atelier de creație”. Am decupat inimioarele pentru brăduți din șervețele verzi, am desfăcut apoi foiță cu foiță inimioarele și le-am lipit pe felicitare cu o pensulă înmuiată în lipici diluat cu apă.
 
 

Mai mulți brăduți găsiți în colecția deschisă de little lucky. Iar dacă n-ați deschis încă un atelier de confecționat felicitări împreună cu micuții de acasă, aruncați aici o privire și siiiigur o să fiți inspirați! J

V-am spus că avem zăpadă până la genunchi? Că sclipește superb în bătaia soarelui? Ei, acum știți!

11 comentarii:

  1. F frumos! Si la noi e zapada pan la genunchi de 3 zile deja, iesim de 2 ori pe zi pe ulitza si in curte, e frumos, dar asa de ne-practic si frustrant, nu pot iesi cu masina, taxi-uri nu gasesti, tramvaiele circula greu, si tot asa :(( Trebuie sa ne apucam si noi de felicitari:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma uit numai pe fereastra, imi da mana sa spun ca-i frumos! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, Una!
    Bradutii din servetele sunt superbi! Par asa delicati. Ma bucur ca ati gasit inspiratie si la noi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac, ai vazut ca am pastrat ca "laitomotiv" inimioarele din bradutii de la voi! :)

      Ștergere
  4. Felicitarile sunt foarte reusite! Mi-ar plăcea sa incercam si noi bradutul cu servetele si ingerasul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va plac felicitarile! Sigur v-ar iesi frumoase sau chiar mai frumoase, am vazut la voi lucruri superbe, care ma fac sa cred ca avem inca mmuuulte de invatat!

      Ștergere
  5. Andru, ce frumos e totul!!!
    Si ce frumos ai adaptat tehnica servetelelor, Eric Carle ar fi mandru de voi, bravoooo, imi plac la nebunie copaceii!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia, eu sunt cea mai mandra de noi! M-ai convertit, sa stii! :)) Pentru cineva care n-a mai pus mana pe o pensula de... hmm... ani de zile, acum ma bucur ca un copil cand imi iese cate ceva, alaturi de Una!

      Ștergere
  6. Andru, e firesc...toate am avut un asemenea inceput in "meseria" aceasta de mamica. Eu nu eram in stare sa conturez, simetric, nici macar o floare. Si iata cum lucreaza instinctul de parinte...oricum, va felicit cu atat mai mult, faceti o treaba de nota zece!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt superbe! Felicitari pentru felicitari!

    RăspundețiȘtergere