14 dec. 2012

5 minute pe zi…


… ca să ascult mai atent.

Să ascult creionul ei, care desenează spirale, mereu spirale, un curcubeu, încă un curcubeu, încă un curcubeu…

Să ascult glăsciorul ei care povestește despre nunți neverosimile între poneii fetițe și dinozaurii băieți. Știi cu cine vor semăna copiii lor, mami? Cu mama, uite, au ochii la fel!

Glăsciorul ei care face planuri pentru anul viitor – dacă voi merge la școală, trebuie să găsim o doamnă înțelegătoare, care să mă lase să stau acasă două zile pe săptămână, să am eu grijă de Petru. Știu că pentru asta trebuie să renunț la unele lucruri de copii mari, dar nu-i nimic – cât doarme Petru eu îmi iau caietele lângă el și-mi fac temele acolo!

Glăsciorul ei copleșit de câte lucruri sunt de aflat pe lumea asta: încă nu m-am săturat de lupi, dar nu mă pot hotărî ce urmează, că vreau să știu și cum se construiește o biserică, vreau să știu și despre toate țările din lume, și despre vreme, de ce se schimbă așa…

4 comentarii:

  1. Cat de frumos vorbeste acest glascior, Andru!!!
    Sunt topita dupa ingerasii tai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se aud glascioare multe la noi, si-as vrea numai sa nu fiu prea obosita, sau prea neatenta sau prea grabita ca sa le aud. :) Uite, acum il aud pe Petru trezindu-se! :))

      Ștergere
  2. Cat poate fi de simpatica! E asa de inspiring setea ei de a sti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca ai dreptate, e inspiring! Ajung sa ma pasionez si eu pe langa de subiecte de care altfel nici nu m-as fi apropiat!

      Ștergere