9 ian. 2013

Descoperim spațiul


           Vă povesteam că filmul despre prima aselenizare a fost, în casa noastră, extrem de gustat. Una a văzut acolo întreaga ”recuzită” a exploratorilor spațiali: rachete lansate spectaculos, costume complicate, vehicule etc. Aseară a citit mai multe despre toate acestea împreună cu tatăl ei, dintr-o enciclopedie la care ține mult: Descoperim spațiul”, apărută la editura Aramis, în 2011. Volumul s-a distribuit, cred, și cu ziarul ”Adevărul”, la un moment dat, dar noi n-am fost pe fază.


            Volumul e parte dintr-o colecție tare iubită de Una. Paginile sunt bogat ilustrate, imaginile sunt dublate de texte scurte și cel mai adesea bine gândite. Volumul începe cu un capitol scurt despre Univers – galaxii, Calea Lactee, stele, constelații, Soare, planete și modul în care au luat ele naștere. E o bună introducere în temă, spun eu. Trece apoi în revistă sistemul solar, Pământul, Luna.
 




 

Capitolul despre cucerirea spațiului e destul de amplu și de documentat și e poate partea de mai mare noutate a volumului acesta.

            La sfârșit sunt câteva pagini cu jocuri de verificare, cu cerințe de tipul: găsește diferențele dintre imagini, răspunde cu adevărat sau fals, completează litera lipsă din numele planetelor etc.
 
              
 
 

2 comentarii:

  1. imi place mult!
    o trecem si noi pe lista de cumparaturi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne place mult, e poate cea mai complete dintre cate avem pe tema asta. Si-mi place faptul ca imaginile corpurilor ceresti se apropie destul de mult de fotografiile autentice.

      Ștergere