16 oct. 2012

Coșul albastru


... a fost închipuit la repezeală, din tot ce-am găsit albastru la o razie scurtă prin casă. Petru e acum într-o fază în care orice – chiar și jucăria de care s-a plictisit – e mai interesant dacă e pus în ceva – în cutii, borcane, boluri, castronele, pungi, sacoșe etc.

Coșul înainte de întâlnirea cu Petru:
 
 
Coșul după întâlnirea cu Petru:
 
 
Și Unei i-a plăcut mult ideea, a și hotărât că următorul coș va fi roșu. O să-l facem împreună și-o să adăugăm și un pic de engleză: să vedem dacă putem numi/descrie obiectele roșii pe care le găsim.

4 comentarii:

 1. Ioi de cand ma tot pornesc sa fac un cos dintr-asta... Gata, azi i-a venit randul. Am zis! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Strașnic! Să ne spui și dacă i-a plăcut Mariei! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Super! Trebuie sa ii prezint si eu ideea fetitei. Inca nu am introdus culorile, mai avem de lucru la dezvoltarea vocabularului.Ce bine ca postezi idei si pentru toddleri, am nevoie de inspiratie pentru fetita :) Multumesc.

  Am remarcat schimbarea :) E mult mai bine asa, mai comod :) Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am făcut coșul pentru că-mi doream ceva nou de joaca pentru Petru, ceva amuzant care să-l țină un pic ocupat. Dacă s-ar prinde și care treaba cu culorile, ar fi un bonus! :))

   Țin minte că Una a învățat culorile cumva de la sine, din joaca ei cu baloane colorate. Ne tot aducea baloane să i le umflăm, noi tot îi numeam culoarea. Ne-am trezit că deși nu vorbește, distinge între bluza galbenă și cea portocalie, spre exemplu.

   Să știi că și eu împrumut muuulte dintre ideile voastre, așa că m-aș bucura să și pot da ceva înapoi!

   Ștergere