6 oct. 2012

Copaci III. Anotimpurile copacului


Am folosit mult, pe parcursul proiectului” nostru, Prima carte despre natură și ecologie”, apărută în 2008 la editura Gama.
 
 Câteva pagini de acolo, cele despre anotimpurile copacului au rodit foarte frumos în mintea Unei – textul scris e depășit, în opinia mea, de lectura imaginilor, pentru că fiecare pagină conține o mulțime de detalii pe marginea cărora subiectul se poate extinde aproape la nesfârșit.A pictat și Una anotimpurile copacului, ba direct cu degețelele pe hârtie, ba folosind banalele bețișoare pentru urechi pe post de pensulă. Știu că văzusem ideea pe undeva, în marea grădină virtuală, dar nu mai reușesc acum să găsesc sursa.  
Având în minte modificările pe care copacul le suportă pe parcursul anului am ajuns să discutăm despre faptul că și copacii au viață și de ce (și-am completat cu cardurile foarte frumoase pe care le-am găsit aici). A încăput munca ei de atunci într-un buzunărel special al lapbook-ului, pe care, iată, am uitat să-l etichetăm. La un moment dat am adăugat acolo și cardurile printate de aici, care ne-au plăcut nu fiindcă Una n-ar fi știut anotimpurile, ci pentru că prea se potriveau temei noastre. Era nevoie de ele? Probabil că nu, Una le-a folosit mai mult la joacă, nu neapărat pentru conținutul lor. Abia când am montat totul în lapbook a asociat picturile ei cu cardurile corespunzătoare și-apoi a trecut foarte repede la altceva.

 
Ușurel, ușurel, rezolvând un puzzle în straturi pe care îl avem de câțiva ani în casă, ne-am apropiat de ciclul evolutiv al copacului. Am cumpărat puzzle-ul de la Casa Retro, pe site-ul lor nu mai apare acum, însă am văzut altele, poate la fel de interesante.
 
Am completat, în manieră Montessori, cu aceste carduri, pe care eu le-aș fi vrut exploatate mai intens, însă Una a folosit cu mai multă plăcere puzzle-ul și-a observat cu pasiune copacii din jurul ei.
Oricum, mărul și merele au ținut-o ocupată ceva vreme: o mulțime de idei am găsit în Micul atelier de creație” al Cameliei și al M.-ei, pe unde trecem zilnic – am șnuruit și noi, am decupat și-am ștampilat tot ce ne-a căzut în mână!

4 comentarii:

 1. Abia astazi ti-am descoperit blogul si ideile minunate de pe el! E o munca fantastica in spate, sunt sigura, asa ca te felicit si jos palaria ca reusesti nu doar sa faci aceste activitati ci sa le si ordonezi si sa le prezinti aici atat de frumos!

  RăspundețiȘtergere
 2. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a termina aproape sinucidere, am fost emotionala in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecele, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a DOMNULUI. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de Lordul odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăjitor Pentru a vă rezolva toate problemele pentru dvs. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
   
  1. REALIZAREA EXECUTIEI
   
  2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
   
  3. BATEREA COPILULUI.
   
  4. REFLECȚIA CURSULUI DE GENERARE.
   
  5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
   
  6. PROMOVAREA LOCURILOR.
   
  7. SPRE MONEY.
   
  8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
   
  9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
   
  10. SPELL BEAUTY.

  RăspundețiȘtergere
 3. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a termina aproape sinucidere, am fost emotionala in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecele, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a DOMNULUI. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de Lordul odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăjitor Pentru a vă rezolva toate problemele pentru dvs. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
   
  1. REALIZAREA EXECUTIEI
   
  2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
   
  3. BATEREA COPILULUI.
   
  4. REFLECȚIA CURSULUI DE GENERARE.
   
  5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
   
  6. PROMOVAREA LOCURILOR.
   
  7. SPRE MONEY.
   
  8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
   
  9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
   
  10. SPELL BEAUTY.

  RăspundețiȘtergere
 4. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a termina aproape sinucidere, am fost emotionala in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecele, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a DOMNULUI. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de Lordul odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăjitor Pentru a vă rezolva toate problemele pentru dvs. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
   
  1. REALIZAREA EXECUTIEI
   
  2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
   
  3. BATEREA COPILULUI.
   
  4. REFLECȚIA CURSULUI DE GENERARE.
   
  5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
   
  6. PROMOVAREA LOCURILOR.
   
  7. SPRE MONEY.
   
  8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
   
  9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
   
  10. SPELL BEAUTY.

  RăspundețiȘtergere