10 nov. 2012

5 minute pe zi. Pazălo-poezie pentru cititori extrem de mici (și de neserioși)


           Pe fâșii de hârtie numerotate am scris câte-un vers format din cuvinte scurte și foarte scurte. M-a interesat să fie doar ușor de citit, nu și valoros artistic. J Una a lipit fâșiile una sub cealaltă și le-a pus un titlu.

            A cerut ca data viitoare să citim un text mai serios, nu unul așa de caraghios.
 
 
            Să aveți un sfârșit de săptămână vesel!

10 comentarii:

  1. Ce mult imi place!!! Preluam, cu siguranta, ideea. Multumim frumos.
    Sa aveti si voi un sfarsit de saptamana superb!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ideea tare mult. O sa facem si noi activitatea zilele urmatoare, poate o leg cu curcanul cu litere. Multumim!

    Un week-end frumos va dorim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina ideea, iar poezia e tare haioasa. Spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Na, haioasa mi s-a parut si mie, pana mi-a desfiintat-o Una! :)) Dar a citit-o in intregime, ba chiar de mai multe ori, pe masura ce lipea fasiile, deci nu ma pot plange!

      Ștergere
  4. Ce faina e activitatea! Abia astept sa ajungem si noi acolo, insa e cale lunga si cu multe gropi :)))
    Saptamana ce tocmai s-a incheiat l-am avut pe David acasa (fiind vacanta), am zis sa-mi incerc din nou norocul cu literele. Am pregatit frumos activitatea, ne-am asezat la masa si am inceput. Bucuria mea nu a durat mai mult de 3 minute. David a fost incantat sa redescopere cartonasele sandpaper, facute cu multa migala de mine. Nu a vrut sa se opreasca la 3 litere, asa cum era planul, a vrut sa treaca cu degetelele prin toate. Atunci mi-am dat seama ca abordarea mea e total gresita. Stand la masa si combinand mai multe activitati nu e pe placul lui David. Ma bucur ca am descoperit acest lucru. E genul de copil care invata din mers si prinde extrem de repede.
    Concluzia: fara sa realizez pana acum, noi ne-am format un stil de invatare, si se pare ca, in cazul nostru, e perfect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana, si noi suntem destul de departe de momentul in care o sa pot spune ca citeste cu adevarat. Inca n-a luat singura o carte din biblioteca, s-o vad ca se ascunde in "barlogul" ei sa buchiseasca din proprie initiativa. Acum citeste in sensul ca stie lega silabele, cuvintele intr-un enunt, se lasa provocata de mine cu joculete de genul asta dar atat.

      Literele le-a invatat si ea oarecum din mers, cand era mai micuta - citeam placutele de inamtriculare ale masinilor, firmele magazinelor de pe strada etc. Abia asta-vara a cerut ea literele mici si a fost motivata sa stea un pic la masa sa contureze cate ceva, sa le ia pe rand ceva mai sistematic.

      Acum insa, pentru ca sta mult la masuta la gradinita, nici nu mai incerc sa-i propun nimic prea amplu sau prea structurat pe partea asta cu cititul, face si asa destul efort la gradinita... Incerc sa-i "documentez" proiectele ei, cum e acum cu ciupercile.

      Iar daca voi ati desoperit cum invata cel mai bine David, e minunat!! Poti folosi asta in avantajul lui!

      Ștergere
  5. felicitari micutei cititoare!! :)) tare haioasa poezioara:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-i transmit felicitarile! O sa fie tare surprinsa ca v-a placut poezia, o sa va creada si pe voi neseriosi! :))

      Ștergere