7 nov. 2012

Fratele mai mic


            Fratele mai mic se joacă.

Are o lanternă mică, de voiaj, numai bună pentru mânuțele lui. Cu ea studiază interiorul mașinii se spălat, strălucirea metalului curat sub fasciculul de lumină, ecoul vocii lui in cuvă. Se întinde pe covor și se uită, cu lanterna, sub canapea, mă ia de mână să-mi arate vreo minunăție descoperită de el: jumătate de biscuite, o piesă dintr-un puzzle, cheile mele. Se ascunde în spatele perdelelor și acolo lanterna lui îl ține ocupat minute bune în șir. Seara plimbă lumina pe pereții întunecați cu o încântare greu de descris.

A doua mare descoperire e un pahar înalt, din plastic, din cele pe care le luăm de obicei la picnicuri. Vorbește în pahar și se amuză să-și audă vocea modificată, ni-l aduce și nouă ca să ne prostim creând voci pentru el, dă de băut păpușilor și plușurilor.

Așa încât, dacă aveți copilași mici și curioși prin preajmă, poate e o idee bună să uitați o lanternă și-un pahar la îndemâna lor. S-ar putea să le placă.

7 comentarii:

  1. Andru, noi chiar azi ne jucam cu o lanterna, pe care vad ca M. nu mai vrea sa o lase din manuta de ceva timp! E la fel de fascinata ca si Petru de ea :))) Si eu cred ca sunt lucrusoare ce incanta orice copilas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa vezi coincidenta! :)) Eu incerc acum sa gasesc niste experimente interesante de facut cu lumina lanternei, nici eu nu stiu exact ce, dar caut. :)) Ar trebui sa fie ceva potrivit pentru fetele noastre, despre umbra, traiectoria luminii etc.

      Ștergere
    2. A fost o perioada cand laterna era jucaria lor preferata. David o lua si in pat la nani, o buna ocazie de a studia peretii in intuneric :)

      Poti incerca sa faci animalute in umbra (http://roxana-rusu.blogspot.ro/2012/09/cum-sa-faci-animalute-in-umbra.html) sau pentru Una poti incerca acest experiment (http://roxana-rusu.blogspot.ro/2012/03/umbre.html)

      Mai nou, avem o jucarie improvizata si cu foarte mare succes - o bucata de teava, de plastic. Vorbesc in ea, o folosesc pe post de tobogan - baga cuburi de lemn sau tot ce intra pe mana si in tub :))

      Ștergere
    3. Multumeeesc, Roxana! Spectacol de umbre scrie pe noi! Sa stii ca bucata de teava caut si eu, de-as gasi una transparenta ar fi genial!

      Ștergere
    4. Nu stiu daca este transparenta. A noastra e neagra, ca cea folosita la reteaua de apa.

      Ștergere
  2. Tre sa cautam si noi lanterna. De pahare s-a bucurat cateva luni bune, ne dadea si noua sa vorbim in ele :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lanterna e la noi marele IT zilele astea. Fa-o si tu uitata aprinsa prin casa, poate o preia Maria. Daca as avea niste folii colorate, prin care sa treaca lumina lanternei, cred c-am face niste spectacole frumusele pe pereti! :))

      Ștergere