26 oct. 2012

Zânele: scurtă bibliografie


            Una iubește zânele. Nu știu când a început interesul ei pentru zâne, dar ne-am trezit că trăim alături de un zânolog pasionat, avid de orice lucru zânesc și mai ales dornic să ne împărtășească, nouă, muritorilor de rând, cunoștințele ei. Așa am ajuns să învăț limba zânelor (nu, nu pot spune nici măcar ”salut”, dar asta n-o împiedică pe Una să mă tot dăscălească), alfabetul zânelor, bucătăria zânelor, creșterea copiilor în stil zânesc și multe, multe altele pe care o să mă iertați dacă nu le mai înșir aici.

            Și pentru că azi, de ziua Sfântului Mare Mc. Dimitrie o sărbătorim și pe Una, o să ne lăsăm copleșiți de zâne. Iată cum:

·         cu acest șablon care o să-i dea mult de lucru Unei, sunt sigură;

·         cu acest craft la care visez încă din vară;

·         cu această carte în care îmi pun mari speranțe, dar pe care încă n-am scos-o din cutia pe care am primit-o de la elefant.ro;

·         cu această planșă de colorat pe care ne-o pune la dispoziție ”Micul atelier de creație” ;

·         cu acest craft , dacă o să mai avem timp;

·         cu acest experiment dar încă nu-s sigură că o să reușim să-l facem, e Petru amestecat mereu în toate și nu vreau să se întâmple vreo boacănă;

·         o să începem, în sfârșit, să lucrăm la o ”grădină a zânelor”, și-o dorește Una de atât de mult timp încât chiar nu mai am nicio scuză s-o amân; o să ne inspirăm mult de aici.
 
Am scos din rafturi toate cărțile cu zâne, am pregătit câteva fișe printate de aici, am pus la îndemână aripioarele și bagheta magică, așteptăm acum să se trezească zâna, să-și mănânce laptele cu orez și să purcedem la sărbătorit...

Addenda:
Am găsit, aici, și mai multe zâne, de la Disney, împreună cu jocuri, activități, ceva materiale de printat, încă n-am reușit să explorăm totul.
În căutarea zânelor florilor, atâât, dar atââât de frumoasă (și de scumpă...)
Scrisori către zâne, o mapă de la editura Prut; un produs frumos, ca tot ceea ce fac ei - o carte ilustrată atrăgător, un șablon, abțibilduri, plus un set de corespondență, pentru cazul în care vă simțiți ispitiți să le scrieți zânelor;
Zânele florilor se pregătesc pentru bal, o carte pe care o puteți răsfoi la giggles (mulțumim mult, mult, mult!);
O poveste cu zâne, carte cu puzzle de la InfoDar;
Tărâmul zânelor, o alte carte cu puzzle-uri de la InfoDar (pe acestea două nu le avem încă, dar știu că editura scoate lucruri foarte frumoase așa că mă încumet să vi le recomand pe nevăzute);
Bucătăreasa Zânelor. Povestea iepuroaicei Martha B. Rabbit, ”Curcubeul magic”, ”Pădurea vrăjită”, toate scrise și ilustrate de Shirley Barber, publicate la noi de editura Flamingo, superb ilustrate, text scurt și poveste tare dulce;
La cumpărături în lumea zânelor, de la Nemira;
Zânele Nopții, o carte pe care am descoperit-o în ”Micul atelier de creație” al Cameliei (mulțumim, Camelia!)

13 comentarii:

  1. Sa cresti mare, zana frumoasa!
    Ce activitati frumoase ai pregatit pentru zanuta :)
    Sa aveti o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult! Deocamdata zanuta limpaie laptele cu orez, a mai cerut un pic de "praf magic", ca nu e destul de dulce. :))

      Ștergere
  2. La multi ani micutei zine! :)
    Iti pot recomanda si eu 2 carti frumoase cu zine pe care le avem:
    http://www.elefant.ro/carti/carti-pentru-copii/grupe-de-varsta/iv-vii-ani/gradina-fermecata-94859.html
    http://www.elefant.ro/carti/carti-pentru-copii/grupe-de-varsta/iv-vii-ani/zanele-florilor-se-pregatesc-pentru-bal-94869.html
    Poate reusesc sa fac si poze intr-o zi, sint superb ilustrate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred pe cuvant ca-s frumoase, multumesc muuult de tot pentru recomandare! Le-am si pus in wishlist, raman pentru o data viitoare! :)

      Ștergere
  3. La multi ani! Si noi suntem pasionate de zane, dar nu de ele in general, ci de alea Disney (Clopotica, in general). Cred ca toate fetitele trec prin etapa asta pentru ca zanele sunt simboluri de frumusete si gingasie. Multumesc pentru lista catre toate plansele si activitatile legate de zane!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur c-ati gasit in lista aceea ceva care sa va placa, noi nu cred ca mai putem trece azi prin ea pana la capat! Una s-a oprit la sabloanele de la Djeco, chiar sunt grozave pentru ea! E pornita acum sa creeze un popor intreg de zane! :))

      In ce priveste zanele, cred ca pot trai cu ele (si cu Una). Mai greu mi-ar fi fost cu o pasiune pentru Barbie sau pentru plastic si muuuuuuult roz. Iar Clopotica mi-e draga si mie, recunosc! :))

      Ștergere
    2. Laura, ati vazut site-ul oficial al zanelor Disney? E aici: http://disney.go.com/fairies/

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani! La mult praf magic (dulce si nu numai)!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, zana frumoasa!!! Ce colectie minunate de materiale! Multumim frumos pentru ele, sigur vom arunca si noi ochisorii pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim mult, Camelia! Ma tem insa ca tu n-o sa gasesti multe lucruri noi acolo, cred ca despre cele mai multe am povestit si la tine pe blog, la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere